Dvoranska sezona 2022.

Kratak pregled rezultata naših članova

U Atletskoj dvorani Zagreb, na Zagrebačkom velesajmu u Paviljonu 1A, održana su Prvenstva Hrvatske na kojima su sudjelovali i naši članovi. Petoga veljače, dvoransku atletsku sezonu tako je otvorio Noa Tončinić utrkom na 3000m u sklopu Prvenstva Hrvatske za juniore. Okitio se medaljom srebrnog sjaja pritom poboljšavši osobni rekord koji (u tom trenutku) iznosi 9:06.23.

Noa Tončinić na postolju

Tjedan dana kasnije, na repertoaru je bilo natjecanje u kadetskoj konkurenciji. Naša predstavnica Hana Tašaković osvaja broncu u nevjerojatno napetoj utrci na 1500m, pri čemu joj srebno izmiče za 76 stotinki sekunde, a zlato za nepune dvije sekunde! 5:02.50

Hana Tašaković

Na novi osobni rekord Hane nije se čekalo niti sedam dana: 19. veljače održano je Prvenstvo Hrvatske u konkurenciji mlađih juniora. Iako je tek kadetkinja, Hana se odlično snašla u jakoj utrci među starijim djevojkama i stigla do 4. pozicije, a novi osobni rekord na disciplini 1500m sada iznosi 5:01.71. Naš drugi predstavnik tog dana je Marin Gorenjak, također u disciplini 1500m. U utrci jakog tempa koji su nametnuli nešto iskusniji trkači, Marin dolazi do 5. pozicije uz, naravno, poboljšanje osobnog rezultata, 4:30.18.

Marin Gorenjak
Noa

Sezonu zatvara Noa i to na Prvenstvu Hrvatske za seniore utrkom na 3000m. Već se na samom startu utkre iz njegovog laganog, ali odlučnog koraka dalo naslutiti da će iznjedriti dobar rezultat. Tokom čitave dionice nije gubio ritam kao niti fokus, a to pokazuje i rezultat: anihlirao je osobni rekord za više od 13 sekundi, te sada iznosi 8:52.51.

Više fotografija možete pronaći OVDJE.